fbpx
אוכל - כל מה שטעים ומעניין

גבינות ויין: כיצד עושים זאת נכון

חג שבועות בפתח וזה הזמן להתחיל לתכנן את שולחן החג, המאכלים, הגבינות וכמובן השתיה. חלקנו מעדיפות שתיה קלה, אחרות מעדיפות מים ויש את אלה מאיתנו שלא יכולות לאכול גבינות בלי כוס יין. רשת טיב טעם חולקת טיפים ועצות לרכישת גבינות ואילו גבינות מתאימות ליין ולפסטה.

מה כדאי לדעת לפני קניית גבינה?

בכל פעם שקונים יותר גבינה ממה שצריך "לאותו ערב", עולה השאלה איך שומרים ומאכסנים אותה בבית. לכך יש כמה כללים פשוטים, אבל קודם כל – איך בכלל קונים גבינה? איך לבדוק אם היא עדיין במצב טוב, או האם דרגת הבשלות שלה היא הדרגה הנכונה?

כשמדובר בגבינות, כל אחת וטעמה האישי. ישנן מי שאוהבות את הגבינה שלהן בשלה, חזקת טעמים וארומות. ישנן מי שאוהבות את הגבינות שלהן עדינות יותר, מעט קשות יותר במרקמן.
אם אתן אוהבות גבינות בשלות, הרי שגבינות כמו ברי וקממבר רצוי שיהיו מעט רכות אם אתן מתכוונות לצרוך מהן תוך יום או יומיים. 

גבינות קשות מאוד – פרמזן, גרוייר או דומות להן – צריך לראות שאינן יבשות: שטח הפנים שלהם צריך להיות שלם, ללא חריצים, למשל, וצריכה להיות להן מעט גמישות. גבינות אלה לא מתיישנות היטב מחוץ למחלבה (עד 3 שנים), ומי שמוכר לכם פרמזן "מיושנת שבע שנים" מוכר לכם סחורה ישנה, ולא גבינה מתיישנת.

פרמזן: אין הבדל בין הגבינות הארוזות כמשולשים בוואקום, וגבינות שנחתכות מגלגלי גבינה, במשקל. להפך: הגבינות בוואקום שומרות טוב יותר על הלחות שלהן ועל הארומות. גבינות "במשקל" חייבים לדעת איך אוכסנו ונשמרו. כאן חשוב מאוד לדעת שהגבינות שנמכרות ברשת טיב טעם נמצאות תחת פיקוח מתמיד ונשמרות בתנאים האופטימליים, הן במחסני החברה המקוררים, והן בסניפים השונים.

ומה בדבר ריחות? צבעים?

לכל גבינה הריחות והטעמים האופייניים לה. זה מה שמבדיל ביניהן, בסופו של דבר. לאחר תקופת זמן, גבינות מסוימות – בעיקר גבינות "עובש", אך לא רק – מפתחות ארומות חזקות יותר. 

גם מבחינת צבעים, גבינות משתנות. צבעיהן מתכהים: לבן הופך צהבהב, וצהוב הופך ענבר וחום. בגבינות קשות שונות אפשר לראות גבישי סוכר חלב מתגבשים, נוצצים ומבריקים. אלה הם סימנים טובים, שאם הם מופיעים בגבינות הנכונות, הם ערובה לאיכות ולדרגת ההתיישנות. מצד שני, חלק מהגבינות מוציאות ומפרישות את שומן החלב; הן מקבלות ברק של שומן. בעבור זמן זה, הגבינה מתייבשת. 

איזו גבינה הולכת עם יין ומה מומלץ?

בשידוך בין יין וגבינה חפשו טעמים משלימים או ניגודיים, בלי שהאחד ישתלט על טעמו של השני. 

  • גבינות לבנות, עדינות, חמצמצות – יינות לבנים יבשים כמו סוביניון בלאן.
  • גבינות עדינות – יינות אדומים פירותיים, לדוגמא שיראז אוסטרלי או פינוטז' דרום אפריקאי.
  • גבינות חזקות או מיושנות – יינות אדומים כבדים מצרפת – מאזור בורדו ובורגנדי או ספרד – ריוחה , ואיטליה – קיאנטי קלאסיקה רזרבה.
  • גבינות כחולות – לבנים או רוזה מתוקים (יינות קינוח כמו מוסקט, יינות חצי יבשים  כמו גוורצטרמינר או ריזלינג גרמני) .
  • גבינות עיזים – יינות ארומטיים לבנים צעירים – כמו סוביניון בלאן או  אדומים צעירים כגון יינות קוט דה רון.
  • גבינות כבשים – לפי טעמן. בדרך כלל הן תהינה עדינות יותר מגבינות העיזים ויתחברו להן יינות שרדונה עדינים או יינות מבעבעים קלים 

איזה גבינות הכי מתאימות לשלב עם הפסטה

הגבינות הבאות מתאימות מאוד לשילוב עם  פסטה, כל אחת בדרכה. מומלץ להוסיף לרטבים, לגרר מעל או להקרים. 

  • פונטינה- טעמים אדמתיים, ניתכת מצוין.
  • פרמזן – מוסיפה מליחות, מתיקות, עוקצניות ומרקם. חובה לרביולי
  • גורגונזולה – מליחות, חריפות, ארומות וגוף.
  • פקורינו – כל הסוגים מצוינים לגרור. נסו אותה עם חצילים שרופים. מעדן. 
Show More

מיטל אהרונוב מרקו

בת, אחות, רעיה ואמא ל-3 מהממים. ב-01.03.2015 נולד בני הבכור ואיתו הרצון לפתוח אתר שישמש סוג של קהילה לנשים כמוני. נשים המנסות לשלב בין קריירה למשפחה ועדיין רוצות לעשות שופינג, לאפות ולבשל, לבלות עם חברות, להעניק את כל כולן למשפחה, לבעל וילדים, לטפח את הבית ובתוך כל הבלאגן...איכשהו...לרדת במשקל. אז נעים מאוד, אני מיטל, ואני יותר משמחה שהחלטתם להציץ לפינה הקטנה שלי בעולם הוריטואלי הענק.
Back to top button
X